Dekodersystem

Langt de fleste dekodere på markedet har sin egen strømforsyning og signaltilpasning. Dette betyder, at effekten til dekoderen tages fra selve banen. Derved bliver der mindre effekt til driften af lokomotiver.

Jeg har anvendt et andet system. Dekoderne indeholder ingen strømforsyning og signaltilpasning. Dette betyder også, at udgiften til dekoderne reduceres.

I stedet er der anvendt en DCC driver. DCC driveren sørger for signaltilpasning fra den digitale styreboks som fx Intellibox. Denne signaltilpasning foretages gennem en optokobler og forbruget af denne er på et absolut minimum. (10mA). Desuden giver optokobleren maksimal sikkerhed for, at evt. kortslutninger og anden fejl i dekoderne ikke skader den digitale styreboks.

Den skal også forsynes med en spænding på +5V DC. Denne spænding kan fx leveres af en strømforsyning fra en udtjent PC. I denne strømforsyning er der også 12V DC til rådighed.

Der skal kun anvendes én DCC driver til hele modelbanen. På udgangen er der en 3 leder, der forsyner de efterfølgende dekodere med +5V DC, GND (0V) og DCC digital signal. Denne 3 leder sløjfes fra dekoder til dekoder rundt på modelbanen.

Der er 3 DCC signal udgange på drivere, således det er mulig at føre forbindelserne i 3 forskellige retninger.

Der kan hentes en PDF fil med flere beskrivelser om dekodersystemet her.

Se dekodertyperne på efterfølgende undermenuer.